Waan je voor even in Indonesië bij Taman Indonesia

Een tijdje terug ben ik eindelijk bij dierenpark Taman Indonesia geweest! Iets wat al even hoog op mijn lijst stond om naartoe te gaan. Ik (LARAS) werd uitgenodigd door eigenaresse Marlisa Wareman en Batik expert Sabine Bolk voor het Wastra Weekend. Een weekend vol Indonesische textiel, prachtige kleine Indonesische dieren, exotische planten en natuurlijk ook Indonesisch eten. Daarnaast is het dierenpark – heel bijzonder – ook een knusse verzamelplek voor Indo’s uit de buurt.

Indoness Taman Indonesia ingang

Indonesische dieren en planten

In Kallenkote, Overrijssel ligt het kleinschalige dierenpark Taman Indonesia. Je kunt er allerlei bijzondere kleine dieren vinden zoals de Loewak kat (van de kopi Loewak) en rijstvogeltjes. Als je door het park loopt waan je echt even in Indonesië (min dat het zo koud was buiten :)). Naast het mooie gezang van de vogels die je de hele tijd hoort, zie je onder andere om je heen een prachtig nagemaakt Batak huis en een bejak. Het is echt een andere wereld hier, even weg van de stad.

Ook is er een prachtige tropische kas, als plantenliefhebber keek ik hier mijn ogen uit. Alles groeit en bloeit hier vol kracht. Je kan er ook stekjes kopen – van sereh tot aan melati -, ik kon het natuurlijk niet laten om een plantje te kopen. Ik heb een aziatische waternavel gekocht! Valt nog mee met wat ik eigenlijk allemaal mee wilde nemen.

Indo verzamelplek

Wat me opviel is dat het dierenpark ook een verzamelplek is voor allerlei Indo’s uit de buurt – jong en oud, familie en geen familie van de eigenaren. De hele dag zijn ze met elkaar aan het kletsen en natuurlijk heel de dag door eten. Hoe fijn is het om zo’n plek te hebben waar je ongedwongen samen kunt komen in zo’n prachtige Indonesische omgeving.

Wastra Weekend en andere evenementen

Bij Taman Indonesia is er altijd wel wat te beleven. Op hun Facebookpagina zie ik bijna elke week wel dat er een evenement wordt georganiseerd. Zo ook het Wastra Weekend, georganiseerd door eigenaresse Marlisa Wareman en Batik blogger en kunstenaar en tevens Batik Buddy 🙂 Sabine Bolk. Vanuit mijn tassenbedrijf LARAS werd ik samen met kledingmerk Guave en MadebyAyo uitgenodigd om te deel te nemen aan het weekend vol Indonesische textiel. Er was van alles te beleven en te leren voor jong en oud; van een Batik spreekuur, een expositie met uitleg van Sabine, een Batik photobooth tot aan natuurlijk een pasar waar je Batik en Ikat producten kon kopen.

Indoness Taman Indonesia LARAS

 

Ik heb zoveel nieuwe mensen ontmoet, nieuwe dingen geleerd over de stoffen en zoveel kunnen vertellen over de stoffen. Een van de tofste dingen vond ik toch wel het in het echt ontmoeten van de mensen waar ik mee verbonden ben via Instagram en/ of Facebook van LARAS en Indoness. En dat bezoekers prachtige Ikat- en Batikdoeken meenamen, die vaak jarenlang in iemands kast hangen. Vaak met prachtige verhalen over hoe ze aan de stof komen.

Je kunt vanaf nu ook een aantal van mijn LARAS producten, gemaakt door mijn tante in Indonesie kopen bij Taman Indonesia.

Veel plezier bij Taman Indonesia!

Meer info? Check tamanindonesia.nl

 

1 thought on “Waan je voor even in Indonesië bij Taman Indonesia

  1. Je kan daar niet alleen lekker eten en gezellig ngobrol maar ook kroncong muziek luisteren en op dansen. De huisband ” Kroncong Toegoe Modern speelt daar op de verschillende pasars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *