Mijn favoriete Indo cadeaus voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan, jeeh! De tijd voor familie, vrienden, eten (heel veel eten!) en cadeautjes geven aan elkaar. Maar wat moet je dit jaar geven? Ben je geïnteresseerd in een Indo cadeau? Om je wat inspiratie te geven heb ik een lijst gemaakt met mijn favoriete Indo cadeaus, cadeaus die ik zelf ooit heb gekregen (of mezelf cadeau heb gedaan :)).

Kookboek Selamat makan van Ciska Cress

Kookboeken zijn altijd fijn, vooral kookboeken met heel veel lekkere en herkenbare recepten. Recepten van gerechten die ik zoveel gegeten heb in Indonesië, thuis bij mijn ouders of bij een lekkere toko hier in Nederland en nu eindelijk zelf maak. Ik heb laatst de Soto ayam gemaakt uit het boek en het was precies de Soto ayam die ik zo lekker vind! Een ideaal boek als je van de authentieke Indonesische gerechten van Sumatra, Java en Bali houdt. Er staat van alles in, van hoofdgerechten zoals de Rendang, Soto ayam en Gado gado tot aan heerlijke zoete nagerechten zoals de cendol en kue mangkok Jogja. En van recepten met een korte bereiding (een paar minuten) tot aan recepten met een lange bereiding (een paar uur). Dus voor ieder wat wils.

Bestellen via: Bol.com

Prijs: €17,99

LARAS tas van de Batik en Ikat collectie

Een ideaal cadeau voor iemand die net zoals ik van de Indonesische stoffen Batik en Ikat houdt. En die ook graag een steentje bijdraagt aan een betere wereld. De stoffen van deze collecties worden met de hand gemaakt door de batikmakers en wevers die ik ken vanuit de familie, of we gebruiken stoffen die al jaren onderdeel zijn van mijn familie. Mijn tante Atiet en vriendin van de familie Anastastia maken van deze prachtige stoffen de tassen met de hand.

Kerst is een tijd van cadeaus krijgen maar ook van geven. Mijn cadeau voor jullie: vanaf nu tot en met 22 december krijg je 20% korting op alle tassen van de Batik en Ikat collectie gemaakt door mijn tante Atiet en Anastasia in Indonesië.

Bestellen via: www.larasbags.com

Prijs: prijzen liggen tussen de €30 – €79

 

Sayah spekkoeklikeur

Spekkoek + likeur = perfecte combi! Heerlijk voor na het eten of gewoon voor een avondje cocktails drinken. Er zijn namelijk vele lekkere cocktails te maken met deze speciale spekkoeklikeur. Mijn favoriet is toch wel echt de ‘Ticket 2 Bali cocktail’, met Ginger Ale, munt, Sayah spekkoeklikeur en limoen. Iets waar ik mijn vrienden op ga trakteren met oud en nieuw!

Bestellen viahttp://www.sayah.nl/

Prijs: €16,95

Ketjap sedeng van Tjemaralaan 14

Je kunt nooit genoeg ketjap in huis hebben, vooral als het zulke lekkere en speciale ketjap is waar zo’n mooi verhaal achter zit. Marc van Tjemaralaan 14 maakt (onder andere) de ketjap op basis van de recepten van zijn overgrootmoeder, oma Miet. Lees het verhaal van Marc van Tjemaralaan14 hier. De ketjap is heerlijk om te verwerken in Indische/ Indonesische gerechten of om gewoon lekker de kroepoek in te dippen. Ook leuk om een pakketje van allerlei producten te maken, die Marc in zijn keuken op de authentieke manier maakt.

Bestellen viahttp://www.tjemaralaan14.nl/

Prijs: Ketjap vanaf €5,50

 

Batik babyschoentjes voor de Indo baby

Ideaal cadeau voor (de ouders van) de nieuwe Indo generatie, Batik babyschoentjes. Helemaal met de hand gemaakt door Ellen Smit van Studio LL in samenwerking met LARAS. Ze zijn zo schattig! Ik heb nog geen kinderen, maar heb de schoentjes wel alvast in huis 🙂

Bestellen via: www.studio-ll.nl

Prijs: €34

En voor bij de feestdagen natuurlijk lekker voor bij het uitpakken van de cadeaus; spekkoek gemaakt door Marc van Tjemaralaan 14 (www.tjemaralaan14.nl) en Martabak Manis gemaakt door Jason van de Martabakker (https://www.instagram.com/martabakker070/). Enak!

Er zijn natuurlijk nog tientallen (wellicht honderden) andere Indo cadeaus, maar die ken ik nog niet of nooit als cadeau gehad 🙂 Dus hebben jullie nog goede Indo cadeautips? Laat het weten in de reacties! Dan kan ik ook mijn eigen verlanglijstje aanvullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *